• 0 850 885 0863
  • Birlik Mah. Esenler - İstanbul
  • info@expodizayn.com
  •   1418052758 facebook-24     1418052760 twitter-24     1418052763 google-plus-24
Kalıcı Makyajda Uzman Kadro Rahatlatıcı Masaj Uzman Ellerde
11 Aralık 2024

Kalıcı Makyajda Uzman Kadro

11 Aralık 2024

Rahatlatıcı Masaj Uzman Ellerde

Müşteri Memnuniyeti

Müşteri memnuniyeti ve bağlılığı ile sağlanabileceğine inanırız. Müşterilerimizin ilk tercihi olmak için kendimizi sürekli geliştiririz.

Sıkıldıysanız Bize Gelin

Dünyada ilk long pulse özelliğe sahip Q-switched lazer olan Helios II, cildin canlanması ve sağlıklı bir görünüme kavuşmasında da son derece etkilidir.

Güzelliğinizi Riske Atmayın

Müşteri memnuniyeti ve bağlılığı ile sağlanabileceğine inanırız. Müşterilerimizin ilk tercihi olmak için kendimizi sürekli geliştiririz.

Orta Ölçekli İşletmelerde Üretim Planlama

Ülkemizde üretim planlama kavramı uzun zamandır yerleşmiş bir kavramdır. İşletmeler üretimlerindeki verimliliği ölçerek ve önceden zamanlarını planlayarak işçilik, hammadde, stok ve paradan tasarruf etmeyi amaçlamaktadırlar. Fakat orta ve küçük ölçekli işletmelerde planlama kavramının nasıl uygulanması gerektiği ve nelere dikkat ederek yapılması gerektiği pek bilinememektedir. Bunun sebebi olarak da bilişim altyapılarının yeteri düzeyde olmamasından kaynaklanmaktadır.

 

Bu yazımda orta ve küçük ölçekli ürün üreten bir firmada planlama kavramının oluşturulması ve temel planlama prensiplerinin oturtulması için gerekli koşullar vardır. Bunları aşağıda sıralamaya çalıştım.
Orta ve küçük ölçekli bir işletmede planlama sisteminin oturtulması için gerekli adımlar;

Stok kartlarının tanımı

Üretimde planlama sisteminin temeli aslında stok kartlarıdır. Stok kartları maliyet, ürün, satın alma, malzeme ihtiyaç planlama, stok ve yarı mamul kalemlerinin temelini oluşturur. Bir işletme üretim planlama sistemini kendi içinde oluşturabilmesi için benzersiz ve sistemli bir şekilde kullandığı tüm hammaddeleri ve stoklanan malzemeleri tanımlamalı ve bunu bir yazılım vasıtası ile takip etmelidirler.
Böylelikle diğer tüm işlemlerde kullanacağı temel altyapıyı oluşturmuş olacaktır. Stok kartı yapısı ne kadar doğru ise işletme bundan sonraki süreçleri o kadar doğru kurgulayabilir ve yürütebilir. Temelde bu işlem birçok firma açısından kolay görülmekte olduğu için sonrasında sistemde aksaklıklar ve tanımlama eksiklikleri ile karşılaşılabilmektedir.

Ürün reçetelerinin tanımlanması

Bir ürünün üretilebilmesi için gerekli standart parça veya hammadde kullanım miktarlarını gösteren listelerdir. Her ürün bir veya birden fazla hammadde ya da yarı mamulden oluşur. Bunun tanımlanması malzeme ihtiyaç planı ve maliyetlendirme sistemine temel teşkil eder. Ürün reçeteleri üretimde üretilecek olan ürünlerin yol haritasını temsil eder. Ürün reçeteleri tanımlanırken genelde hatalar yapılabilmektedir. İşletme mümkün olduğunca reçete tanımlarında seviyelendirmelerden kaçınmalıdır. Küçük ve orta işletmeler için seviyelendirme planlama organizasyonunu ve sistemin işlerliğini yavaşlatmakta ve belli bir zaman sonra raporlama ve iş akışlarını kesintilere uğratmaktadır.

Stokların takibi

Üretim planlamanın bel kemiğinden biride stoklardır. Stok olmazsa ihtiyaç analizi yapılamaz. Stok olmazsa satın alma planlaması yapılamaz. Stokların varlığı gerektiği kadar malzeme satın almasını sağlar. Ayrıca stok işletmenin finansal olarak stok maliyeti kavramına bakış açısını belirler.

Siparişlerin tanımlanması

İşletmeler sattıkları ürünlerin üretimde hangi sıraya göre gideceğini, temrin tarihlerinin ne olacağı, hangi adetlerde müşterilere verileceğini, satış fiyatlarını belirlemeli ve sistematik olarak bu verileri oluşturmalıdır. Böylelikle stok kartından reçeteye, reçeteden siparişe giden yolda malzeme ihtiyaç planlama ve üretim planına geçişi bu veriyle bir nokta daha yukarı doğru oluşturmuş olmaktadır.

Temrin tarihi sıralama işlemi

Özellikle siparişe dayalı çalışan işletmeler için uygun olan bu sistem firmadan talep edilen müşteri siparişlerinin aynı terminli olanlarının bir araya getirilip analiz edilmesi adımını ifade etmektedir. Böylelikle aynı tarihte veya yakın tarihlerde müşteriye teslim edilecek ürünler aynı anda üretime alınarak zaman, işçilik, stok ve hız avantajı kazandırılır.

Malzeme ihtiyaç planı oluşturma

Aynı tarih veya yakın tarihlere birleştirilmiş siparişler ile ve tanımlı reçeteler ile işletme kolaylık hangi tarihe ne kadar hammadde ihtiyacı olduğunu, ne kadar ihtiyacı olduğunu, hangi müşteriye ihtiyacı olduğunu, stokta ne kadar olduğunu kolaylıkla malzeme ihtiyaç planları ile tespit etmesi mümkün olacaktır.

Müşteri Yorumları

ABCDE Danışmanlık’la ilgili beni en çok etkileyen konu beklentileri doğru algılamak için yakın çalışmaya gayret gösteriyorlar. Ürünlerine gelince; Anahtar teslim veya özelleştirerek yararlandığımız çözümlerin tümünde beni şaşırtmayı başardılar. İşlerinde uzmanlar, deneyimliler ve hepsinden önemlisi çok hızlı destek ve çözüm sağlayan müthiş bir ekipleri var.Fonksiyonel ve güzel arayüzlere sahip uygulamaları her seferinde kısa sürede geliştirebildiler. Tek seferde doğru çözümü yakalamayı iyi biliyorlar. 

 

2015 yılında ABCDE Danışmanlık firmasından hizmet almaya başlayarak satışlarımızı beklenenin çok üzerinde, %200 oranında arttırdık. İnternette devamlılık arıyorsanız, sadece paketi satıp kenara çekilmeyen, altyapısını güncelleyen, size yol gösteren, çözüm bulan, tecrübeli, kaliteli bir firma ve iyi insanlarla çalışmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

 

ABCDE Danışmanlık, e-ticaret sitemizin kurulumundan bugüne kadar hızlı destek ve başarılı yazılımı ile her zaman arkamızda oldu. Kendi yüklü operasyonel faliyetlerimiz arasında bizi hiç bir teknik detay ile uğraştırmadılar. Kendilerine çok çok teşekkür ederiz.